Life-ID
DNA-Identificatie en Verwantschapsanalyse
Life-ID mini-logo

De Halfbroer/Halfzuster-Test

Een Vaderschapstest zonder de Vader

De (Half)broer/(half)zuster-test is ook een vaderschapstest voor situaties waarbij een DNA-staal van de vermoedelijke vader niet beschikbaar is.

Hoe meer broers en/of zussen deelnemen aan de test hoe groter de zekerheid van het resultaat. Ook kan dan gemakkelijk onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende gevallen met meerdere gemeenschappelijke vader(s).

Een andere vaderschapstest "zonder de vader" is de grootoudertest.

 
Een veelgevraagde DNA-test bepaalt of een aantal kinderen

  • zowel vader als moeder gemeen hebben (vol broer- of zusterschap -- full sibship)
  • slechts één ouder gemeen hebben (halfbroer- of halfzusterschap -- half sibship)

Wanneer het gaat over slechts 2 kinderen, dan vereisen we ook een DNA-staal van de gekende gemeenschappelijke ouder.

Met 3 of meer kinderen is de betrouwbaarheid meestal afdoende zonder het DNA van de gemeenschappelijke ouder.

Bij onbeschikbaarheid van het DNA van de gemeenschappelijke ouder (of bij onvoldoende zekerheid adhv. de onderzochte DNA-merkers) kunnen op aanvraag extra DNA-merkers (loci) onderzocht worden of andere technieken toegepast.

Voor complexere situaties met meerdere kinderen, waarbij verschillende hypothesen over het aantal mogelijke (al dan niet geteste) ouders dienen in rekening gebracht te worden, contacteert u ons best om te weten van welke personen DNA-stalen wenselijk zijn.

Voorbeeld: Vaderschapstest (mbv DNA van 2 kinderen en de gemeenschappelijke moeder):
De kinderen hebben beide ouders gemeen De kinderen hebben enkel een gemeenschappelijke moeder

Deze DNA-testBestel de DNA-staalnamekit kost €399. Dat wordt €850 voor staalname in het laboratorium met geverifieerde identiteit van alle te testen deelnemersMaak Afspraak.

Andere of bijkomende testvarianten en hypothesen zijn mogelijk, bv. met 3 kinderen en al dan niet het DNA van de gemeenschappelijke moeder: hier gaat het dan over 5 hypothesen, nl: met 1 gemeenschappelijke biologische vader, 3 verschillende varianten met 2 (niet-verwante) biologische vaders, en 1 geval met 3 (niet-verwante) biologische vaders.

Gratis Staalnamekit Aanvragen
Deze site gebruikt cookies voor zijn interne werking en voor beperkte trafiekanalyse. Door verder te gaan aanvaardt u onze privacy-voorzorgen.
 
Meer InfoGa verder