Life-ID
DNA-Identificatie en Verwantschapsanalyse
Life-ID mini-logo

Hoe een DNA-Test Aanvragen

Afhankelijk van wat u wil doen met de resultaten, kan u een DNA-test op 3 manieren aanvragen:

 1. Enkel voor uw eigen informatie
 2. Als bewijs voor de rechtbank of officiële instantie
 3. Als gerechtelijke expertise in opdracht van de rechtbank

1. Enkel voor uw eigen informatie - De informele test

(kan volledig anoniem, normale termijn ±2 weken, spoed 48u mogelijk)

Wanneer u de resultaten niet zal gebruiken als bewijs ten opzichte van een andere partij of nodig hebt voor een officiële instantie, maar enkel voor uw eigen informatie, dan kan u de informatieve, informele analyse aanvragen.

Informatieve DNA-test: bestel onze staalnamekit en neem zelf uw stalen

 • Vraag eerst de gratis Staalname-kit aan

  U krijgt per post gratis en vrijblijvend een staalname-kit voor de door u gevraagde test. U betaalt pas voor de analyse wanneer u de kit terugstuurt. Voor de kit betaalt u nooit. De kit bevat alle elementen die u nodig heeft om de stalen te nemen van de testpersonen en die samen met het ingevulde analyse-aanvraagformulier naar het laboratorium te sturen. Daarnaast bevat de kit een eenvoudige stap-voor-stap handleiding, plus veel extra informatie over de analyse, de betalingswijze en de rapportering. Bovendien kan u ook een staal van de moeder laten analyseren zonder bijkomende kosten, en kan u gebruik maken van onze unieke spoedformule.

  Als u de kit niet per post wil ontvangen kan u die ook afhalen aan de receptie van het laboratorium. Laat het ons weten, dan leggen we een kit voor u klaar.

 • Stuur de stalen met de ondertekende analyse-aanvraag op, of breng ze zelf naar het laboratorium
 • Klaar! U heeft zekerheid binnen enkele dagen

Informatieve DNA-test: download de handleiding en neem zelf uw stalen

U kunt echter ook eenvoudig zelf de kit samenstellen (enkel wangslijmstalen):
 • Download de handleiding. Deze bevat, naast volledige instructies om de stalen af te nemen, de analyse-aanvraag.
 • Stuur de stalen met de ondertekende analyse-aanvraag op, of breng alles zelf naar het laboratorium.
 • Klaar! U heeft zekerheid binnen enkele dagen
De analyse-resultaten kunnen geraadpleegd worden op een beveiligde web-blz. mbv het 8-letterige wachtwoord dat u op de analyse-aanvraag heeft opgegeven. Voor de informele test worden geen persoonsgegevens gekoppeld aan de resultaten. Enkel de aanvrager heeft recht op de resultaten.

2. Als bewijs voor de rechtbank of een officiële instantie - De rechtsgeldigeHoewel gevallen bekend zijn waarbij de informele test (met niet-geverifieerde identificatie van de DNA-stalen) volstond om partijen te overtuigen in een gerechtelijke procedure, levert enkel een rechtsgeldige staalname waterdichte bewijskracht test

Wanneer u de resultaten wil gebruiken als bewijs van verwantschap als buitengerechtelijke expertise, om uw vordering te staven voor de rechtbank, of als bewijs voor een officiële instantie zoals de dienst vreemdelingenzaken, dan kiest u voor de rechtsgeldige test.

Maak een Afspraak voor Staalname in het laboratorium

(met identiteitscontrole, spoed 48u mogelijk)

Als u een afspraak maakt voor staalname met controle van de identiteiten van de testpersonen dan krijgt u bij het analyserapport een document dat het verband vastlegt tussen de resultaten van de analyse en de identiteitsgegevens van de testpersonen. Deze test is rechtsgeldig. Dat wil zeggen dat u ze kan aanbrengen als bewijsmateriaal in een gerechtelijke procedure.  Alle testpersonen dienen zich aan te bieden met geldige identiteitsbewijzen. Er wordt een foto getrokken van elke testpersoon bij de staalname. De staalname wordt uitgevoerd conform de AABB "Standards for Relationship Testing Laboratories" 5.2.

3. Als gerechtelijke expertise in opdracht van de rechtbank - De Gerechts­deskundige

Partijen kunnen, bij het eisen van een DNA analyse in een gerechtelijke procedure, vragen de gerechtsdeskundige van Life-ID aan te duiden als expert. De rechtbank zal ons dan in een aanstellingsvonnis op de hoogte stellen, waarna de betrokkenen worden uitgenodigd voor de staalname.

 


Uitgebreide informatie over de vaderschapstest, de zekerheid, het analyserapport, en nog veel meer, leest u in de FAQ (de vraag-en-antwoord-rubriek van deze website).

Voor meer specifieke vragen kunt u zich ook rechtstreeks tot ons richten
via het webformulier, of telefonisch: +32 (0) 9 241 5636.

Met het on-line aanvraagformulier kunt u zelf precies de prijzen zichtbaar maken van de meest voorkomende testen.

Deze site gebruikt cookies voor zijn interne werking en voor beperkte trafiekanalyse. Door verder te gaan aanvaardt u onze privacy-voorzorgen.
 
Meer InfoGa verder